Minden ami kell neked ...itt megtalálhatod...=D

Örülök h ellátogattál ide..:)Nézzél körül rem tetsziik az oldal.!(: Jó $zórakozást!:)

KARÁCSONYI PUNCSOK

 

ALMÁS TEAPUNCS

 

Hozzávalók

 

    * 2 teafilter vagy 3 teáskanál fekete tea

    * 5 dl víz

    * 5 dl almalé

    * 1 közepes alma

    * 5-7 dkg méz

    * 2 kisebb fahéjrúd

    * 2-3 db szegfűszeg

    * 1 citrom leve és levágott héja

    * 1 narancs leve és levágott héja

 

A teafüvet leforrázzuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Az almát meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Az almalevet a citrom- és narancslével, a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, az almaszeletekkel, a citrom- és narancshéjjal együtt kevergetve felforraljuk, majd kis lángon még 4-5 percig főzzük.

 

KARÁCSONYI PUNCS

 

Hozzávalók

 

    * 1 l feketeribizlilé

    * 6 dl frissen facsart narancslé

    * 4 dl félszáraz vörösbor

    * 10 dkg porcukor

    * 1 rúd vanília felhasítva

    * 2 fahéjrúd

    * 5-6 szem szegfűszeg

    * 2 egész narancs

    * 1 dl sötét rum (elhagyható)

 

A ribizlilevet, a narancslevet és a vörösbort a fűszerekkel és a cukorral összeforraljuk.

 

Az egész narancsokat alaposan megmossuk és felszeleteljük. Tálalás előtt a fűszereket kiszedjük, majd a narancsszeleteket és a rumot az elkészített puncshoz adjuk.

 

 

TÉLI MESETORTA

 

 

 

 

Hozzávalók

 

az alaptésztához:

 

    * 2 evőkanál vaníliás cukor

    * 17 dkg puha vaj

    * 15 dkg tejszín

    * 25 dkg liszt

    * 1/2 teáskanál sütőpor

 

a tésztamorzsához:

 

    * 8 dkg cukor

    * 1 teáskanál vaníliás cukor

    * 10 dkg puha vaj

    * 15 dkg liszt

    * 1/4 teáskanál őrölt fahéj

 

a töltelékhez:

 

    * 5 dl Hulala (növényi hab) vagy

      5 dl tejszín 3 zacskó habfixáló

    * 45 dkg házi szilvalekvár

    * 1/4 teáskanál Mézeskalács fűszerkeverék

 

a szóráshoz:

 

    * porcukor

 

Az alaptésztához a felsorolt hozzávalókat kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze, utána gyúrjuk át egy kicsit. Ha puha lenne, fél órára tegyük hűtőbe.

 

Mérleg segítségével osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, egyenként nyújtsuk ki 28 cm átmérőjűre. Arra figyeljünk, hogy a szélei ne legyenek vékonyabbak. A tésztamorzsához a száraz hozzávalókra kockázzuk a vajat, robotgéppel keverjük apróbb szemcséjű morzsává. Egyenletesen osszuk el a tésztakorongok tetején.  Egy 28 cm-es tortaforma alját kenjünk ki vajjal, majd fektessük rá az első tésztakorongot, szurkáljuk meg villával a tetejét, pattintsuk köré a tortakarikát.

 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20 percig. A lényeg, hogy csak enyhe színt kapjon a tészta, máskülönben kemény lesz. Így járjunk el a másik 3 koronggal is.

 

Sütés után azonnal válasszuk le a lapokat a formáról, rácson hagyjuk kihűlni. (Ha a torta tetejére kerülő lapot még melegen felvágjuk 12 egyforma részre, ez megkönnyíti majd a kész torta szeletelését.)

 

A töltelékhez verjük kemény habbá a Hulalát. A szilvalekvárt keverjük át alaposan, ízesítsük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Három lapot kenjünk meg a fűszeres lekvárral. A Hulala-habot töltsük csillagcsövű nyomózsákba (vagy egy egyszerű zacskóba, aminek a sarkát levágjuk) és osszuk el egyenletesen a lapok tetején.

 

Állítsuk össze a tortát: helyezzük óvatosan (könnyen törnek!) egymásra az előkészített lapokat, majd tegyük a tetejére a negyedik lapot. Rakjuk hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, a lapok megpuhuljanak.

Tálalás előtt porcukorral hintsük meg a torta tetejét, majd fűrészfogú késsel szeleteljük.

 

Tipp: A tortalapokat akár 2 nappal korábban is el lehet készíteni, de érdemes őket fóliába csomagolva tárolni a felhasználásig. A tortát célszerű előző nap (vagy legalább fogyasztás előtt fél nappal) összeállítani, így elég ideje marad megpuhulni.

 

Azért ajánlatos Hulalát használni, mert ebből stabil habot képezhetünk anélkül, hogy pár óra múlva összeesne vagy elvizesedne a tortánk.

 

Aki ragaszkodik a hagyományos tejszínhez, az 5 dl tejszínt verjen kemény habbá 1 evőkanál cukorral és 3 tasak habfixálóval.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 206
Tegnapi: 156
Heti: 656
Havi: 3 091
Össz.: 2 264 256

Látogatottság növelés
Oldal: Karácsonyi ételek.►
Minden ami kell neked ...itt megtalálhatod...=D - © 2008 - 2024 - sztarokcsakneked.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »